Oradea Transport Local (OTL) aduce modificări substanțiale în circulația tramvaielor, urmărind să răspundă nevoilor exprimate de călătorii săi fideli. După reluarea circulației cu tramvaie în septembrie anul trecut, am luat în considerare feedback-ul și sugestiile primite de la călători și am inițiat un proces de evaluare și optimizare a serviciilor noastre.

În urma unei perioade experimentale, timp în care am colaborat cu o firmă specializată și am analizat îndeaproape nevoile călătorilor noștri, OTL anunță unele modificări semnificative. Aceste schimbări vizează îmbunătățirea calității serviciilor și oferirea unei experiențe de călătorie mai plăcute și mai eficiente.

Începând de luni, 19 februarie 2024, vom implementa următoarele modificări:

Optimizarea traseelor: Vom introduce 8 trasee (cu linii directe și linii circulare) pentru a facilita conexiunile între punctele cheie din oraș si reducerea duratei călătoriei.

Modificarea intervalului de succedare a tramvaielor: Vom reduce semnificativ perioadele de așteptare în stații, astfel încât sosirile se vor succeda la 3 - 6 minute în orele de vârf din zilele lucratoare cu şcoală.

Schimbarea și simplificarea denumirii liniilor: Pentru a veni în ajutorul tuturor călătorilor, vom simplifica și ajusta denumirile liniilor, pentru o mai bună înțelegere a traseelor.

Aceste modificări vor intra în vigoare de luni 19 februarie 2024, odată cu vacanţa elevilor, pentru a oferi călătorilor posibilitatea să se acomodeze cu noile trasee. În plus, pentru a ușura acomodarea călătorilor, cu noile trasee, în perioada următoare vom reveni cu informări pentru fiecare linie în parte pe canalele noastre de comunicare din mediul online (aplicatia OTL Oradea, www.otl.ro, Facebook, Instagram).

Ne dorim să aducem un plus de confort și eficiență călătoriilor dumneavoastră și suntem bucuroși să răspundem nevoilor exprimate de comunitatea noastră. Continuăm să lucrăm cu dedicație pentru a asigura o experiență de călătorie plăcută și sigură pentru toți locuitorii orașului nostru drag.

Pentru mai multe informații și actualizări, vă rugăm să urmăriți paginile noastre de social media și website-ul oficial.

Iată denumirile liniilor și traseele optimizate:

Linia 1: Pod CFR – Olosig – Gara Centrală – Emanuil Gojdu – Piața Unirii – Decebal – Olosig – Pod CFR

Linia 2: Ioșia – Calea Aradului – Piața Unirii – Casa de Cultură – Dimitrie Cantemir – Salca – Ceyrat – Universitate – Calea Aradului – Ioșia

 

Linia 3: Pod CFR – Olosig – Decebal – Piața Unirii – Emanuil Gojdu – Gara Centrală – Olosig – Pod CFR

Linia 4: Nufărul – Piața Cetății – Casa de Cultură – Gara Centrală – Olosig – Pod CFR (și retur pe același traseu)

Linia 5: Nufărul – Salca – Universitate – Calea Aradului – Biserica Emanuel – Decebal – Olosig – Pod CFR (și retur pe același traseu)

 

Linia 6: Nufărul – Dimitrie Cantemir – Casa de Cultură – Piața Unirii – Biserica Emanuel – Calea Aradului –Universitate – Ceyrat – Salca – Nufărul

Linia 7: Nufărul – Salca – Ceyrat – Universitate – Calea Aradului – Biserica Emanuel – Piața Unirii – Casa de Cultură – Dimitrie Cantemir – Nufărul

Linia 8: Pod CFR  – Sinteza – Pod CFR

harta OTL 20240214 tramvaie