Compania Oradea Transport Local (OTL) anunță deschiderea școlii de șoferi OTL, o inițiativă menită să ofere oportunități noi și calitate în pregătirea conducătorilor auto din Oradea și din cadrul echipei OTL.

Începând cu luna septembrie a acestui an, Școala de șoferi OTL își propune să răspundă noilor realități ale orașului și să îmbunătățească serviciile oferite cetățenilor. Decizia de a deschide această școală a fost luată cu gândul de a dezvolta o nouă abordare în ceea ce privește desfășurarea activității de transport public în Oradea.

Una dintre soluțiile aduse de Școala de șoferi OTL este oferirea șansei vatmanilor de a lucra și ca șoferi, precum și a șoferilor de a lucra ca vatmani. Acest demers vine în contextul în care lucrările de modernizare a orașului pot impune, uneori, sistarea circulației cu tramvaiele și înlocuirea acestora cu autobuze, dar mai ales pentru flexibilizarea forței de muncă din cadrul companiei. Participarea la această schimbare este opțională și nu este impusă angajaților OTL.

Mai mult decât atât, Școala de șoferi OTL este deschisă și orădenilor care doresc să obțină permisul de conducere pentru categoriile TV (tramvai) și D (autovehiculul destinat transportului de persoane având mai mult de 8 locuri pe scaune). Cursurile sunt susținute de 2 profesori de legislație și 3 instructori cu experiență în domeniu.

Durata cursurilor este de 11 săptămâni, cu 122 de ore de teorie (inclusiv legislație rutieră, legislație specifică, conducere ecologică și preventivă, prim ajutor, cunoaștere și întreținere autovehicule) și 60 de ore de practică, în timpul cărora se vor parcurge minim 600 de kilometri.

Prețurile pentru cursuri sunt următoarele:

Cerințele de înscriere includ vârsta minimă de 24 de ani. Pentru categoria TV (tramvai), nu este obligatorie deținerea categoriei B, în timp ce pentru categoria D, este obligatorie deținerea categoriei B.

Cei interesați să se înscrie pot depune solicitările la secretariatul OTL, situat pe strada Atelierelor. Documentele necesare includ o solicitare scrisă în care se specifică categoria pentru care se dorește înscrierea, o copie după actul de identitate și o copie după permisul de conducere (dacă este cazul).

OTL invită pe toți cei interesați să profite de această oportunitate de a-și dezvolta abilitățile de șofer sau de a deveni vatman într-un mediu profesional și dedicat calității.